Moodle opas opiskelijat

Site: KAO Moodle
Course: KAO Moodle
Book: Moodle opas opiskelijat
Printed by:
Date: Tuesday, 16 April 2024, 3:05 PM

1. Mikä Moodle on?

Moodle on Kainuun ammattiopiston käyttämä verkko-oppimisympäristö. Moodlessa opiskelijoille on tarjolla opettajien tuottamaa materiaalia ja tehtäviä. Tarkempi kuvaus Moodlesta löytyy Moodle.org sivustolta: 

"Moodle on monipuolinen, avoimen lähdekoodin verkko-oppimisympäristö. Se sopii niin lähiopetuksen tueksi kuin etäopiskeluun. Moodlen työkaluilla opettaja voi luoda kurssialueen, jossa esim. kerätään oppimistehtäviä ja annetaan palautetta, järjestetään aktivoivia verkkokeskusteluja, pidetään tenttejä, ohjataan ja seurataan opiskelijoiden oppimisprosessia." Lähde: Moodle.org

OPISKELIJA: Autamme sinua Moodle -ympäristöön liittyvissä teknisissä asioissa (kirjautuminen, kurssin löytäminen jne.) Opettaja vastaa työtilan sisällöllisistä asioista. Parhaan käyttökokemuksen saat, kun käytät Moodlea tietokoneella.

Tervetuloa käyttämään Moodlea!

2. Kirjautuminen Moodleen KLL

Kainuun ammattiopiston ja Kajaanin lukion opiskelijat sekä henkilökunta kirjautuvat Moodleen Kamit-käyttäjätunnuksellaan.

Kirjautuminen tapahtuu alla olevien ohjeiden mukaan:

1. Avaa selain ja mene osoitteeseen https://moodle.kao.fi

2. Valitse avautuvalta sivulta oikeasta yläkulmasta kohdasta Kirjaudu/Login.

3. Seuraavaksi syötä Kamit käyttäjätunnuksesi ja salasanasi eli sama tunnus jolla kirjaudut koulun koneille tai Wilmaan. 

kirjautuminen

4. Paina lopuksi Log in / Kirjaudu painiketta.


Muista aina lopuksi kirjautua ulos Moodlesta, kun lopetat sen käytön. Uloskirjautumisen löydät kirjautumisen jälkeen valitsemalla oikeasta yläkulmasta oman nimesi kohdalta alasvetolistasta Kirjaudu ulos.

Mikäli kirjautuminen ei onnistu, katso oppaan kohta Ongelmatilanteet.

2.1. Kirjautuminen Moodleen muut

Mikäli sinulla ei ole Kainuun ammattiopiston tai Kajaanin lukion Kamit-käyttäjätunnusta, kirjautuminen tapahtuu erillisellä KAO Moodle -tunnuksella. Pyydä tunnukset yhteyshenkilöltäsi.

3. Työpöytä

Työpöytä on näkymä, joka avautuu, kun kirjaudut Moodleen. Työpöydältä löydät kaikki kurssisi, joihin olet kirjautunut. 

Työpöytänäkymän oikeasta laidasta löydät kohdan, johon voit syöttää opettajaltasi saaman kurssiavaimen ja näin kirjaudut automaattisesti kurssille. Sinun ei tarvitse siis etsiä kurssia Moodlesta vaan voit syöttää kurssiavaimen suoraan kyseiseen kenttään.

Alla kuva Moodlen työpöydästä.


työpöytä

4. Omat kurssini

Omat kurssini sivulta löydät kaikki kurssit joille olet rekisteröitynyt ja joissa reksiteröityminen on vielä voimassa.


omat kurssini

5. Oma profiili

Jokaisella Moodlen käyttäjällä on oma käyttäjäkohtainen profiili, jonka asetukset ovat osittain muokattavissa.  Kirjauduttuasi Moodleen löydät profiilipalkin sivun ylälaidasta.

Käyttäjän asetukset löytyvät valitsemalla oikeasta yläkulmasta oman nimesi kohdalta alasvetolistasta Asetukset

profiiliasetukset

Asetuksista voit muokata esimerkiksi kieliasetuksia, Moodlesta lähetettäviä viestejä ja omia tietojasi. Opiskelija ei voi muuttaa omaa etu- tai sukunimeään tai osastoaan eli ryhmätunnusta. Opiskelija voi muuttaa itse esim. sähköpostiosoitteen, paikkakunnan ja profiilikuvan.

Kuvauskenttään voit halutessasi lisätä lyhyen kuvauksen itsestäsi. Käytännössä tässä ilmaistaan vähintään roolisi oppilaitoksessa, minkä alan ihminen olet tai mitä opiskelet. Halutessasi voit kertoa myös muita asioita itsestäsi. HUOM! Tämä näkyy esimerkiksi muille samaan työtilaan kirjautuneille.

Voit halutessasi lisätä käyttäjäkuvan. HUOM! Käyttäjäkuva näkyy esimerkiksi muille samaan työtilaan kirjautuneille.

Oman kuvan saat lisättyä tai vaihdettua kohdasta Uusi kuva --> Painamalla joko Lisää-painiketta tai nuolta. Tämän jälkeen ladataan kuva omalta koneelta valitsemalla Lataa tiedosto --> Valitse tiedosto.

5.1. Oletuskielen vaihtaminen

Voit vaihtaa Moodlen oletuskielen Moodleen omista asetuksista. Valitse kirjautumisen jälkeen profiilisi alta Asetukset. Avautuvalta sivulta löydät kohdan Haluttu kieli, valitse tämä. Voit vaihtaa nyt oletuskielen. Kielivaihtoehtoina on suomi ja englanti.

Oletuskielen vaihtaminen

Kielen pikavaihdon voit tehdä yläpalkista kohdasta Kieli. Tätä kautta vaihdettu kieli muuttuu seuraavan kirjautumisen yhteydessä takaisin valituksi oletuskieleksi.

kieli

6. Työtilaan kirjautuminen

Työtilaan kirjautuminen vaatii aina kurssiavaimen ensimmäisellä kerralla. Käytössä on kaksi eri menetelmää: Easy Enrollments -kurssiavain ja perinteinen kurssiavain. Suositeltava tapa on käyttää Easy Enrollments -kurssiavainta. Seuraavaksi käydään läpi molemmat tavat. 

HUOM! Kurssille kirjaudutaan jommalla kummalla tavalla, molemmat tavat eivät ole yleensä käytössä kurssilla.

HUOM! Kurssiavaimen saat ainoastaan opettajalta tai yhteyshenkilöltäsi.

Easy enrollments (suositeltu tapa)

1. Kirjaudu ensin osoitteeseen https://moodle.kao.fi käyttäjätunnuksillasi.

2. Sinulle avautuu työpöytänäkymä ja oikeasta laidasta löydät kohdan Easy enroll.

3. Syötä opettajaltasi saama koodi kohtaan Easy enroll.

easyenroll

4. Paina Kurssille -painiketta.


Perinteinen kurssiavain

1. Kirjaudu ensin osoitteeseen https://moodle.kao.fi käyttäjätunnuksillasi.

2. Etsi opintojaksosi kurssi haulla, jonka löydät oikeasta laidasta kohdasta Etsi kursseja.

3. Kun löydät oikean opintojakson, klikkaa opintojaksoa.

4. Syötä opettajalta saamasi kurssiavain.

5. Paina Lisää minut kurssialueelle.

7. YTO verkko-opiskelu

 • Perustutkintoon kuuluu 35 osaamispistettä yhteisiä opintoja, joista 26 osp on pakollisia opintojaksoja ja 9 osp valinnaisia opintojaksoja. Jos et voi osallistua ryhmä- tai pajaopiskeluun omalla alalla voit valita tältä tarjottimelta yhteisten aineiden pakollisia verkko-opintojaksoja. 
 • Verkko-opintojakso tehdään itsenäisesti, mutta opettaja auttaa tarvittaessa. 
 • Ennen kuin valitset opintojaksoja tarkista Wilmasta mitä opintojaksoja sinä tarvitset. Keskustele valinnoista omaohjaajasi kanssa
 • Katso ohjevideo miten käytät valintatarjotinta: Valintarjottimen käyttö (sharepoint.com)

7.1. Valinta Wilman valintatarjottimelta

Tee valinta tarjottimelta näin:

 • Lue opintojakson kuvaus klikkaamalla opintojakson nimeä Wilmassa. Kuvauksesta näet kuka opintojaksoa opettaa ja milloin ohjauspajat ovat
 • Näet opintojakson aloituskuukauden valintatarjottimen väliotsikosta. Jos opetusryhmässä on tilaa, voit ilmoittautua opintojaksolle myös aloituskuukauden jälkeen
 • Valitse opintojakso klikkaamalla Valitse. Voit muuttaa valintaasi itse.
 • Valinnan jälkeen työjärjestykseesi tulee näkyviin opintojakson mahdolliset ohjauspajat. Jos tarvitset apua valintojen muokkaamisessa, ole yhteydessä Katri Kuvajaan Wilma-viestillä. 
 • Verkko-opintojaksolta löydät lisätietoja opiskelusta.


7.2. Mitä tarvitset YTO verkko-opiskeluun

 • Tarvitset verkko-opiskeluun toimivan nettiyhteyden ja tietokoneen tai tabletin. Osan opinnoista pystyy tekemään myös älypuhelimella.
 • Verkossa opiskelu vaatii aikaa. Jos lukujärjestykseesi ei ole merkitty aikoja verkko-opintojen tekemiseen, sinun on aikataulutettava opiskeluasi itse!

8. Moodle työtila

Työtilan näkymä

Moodlessa työtilan näkymä on jaettu kolmeen osaan.

Vasemmassa sivupalkista löytyy kurssisisältö: osiot ja niiden aktiviteetit ja aineistot. 

kurssisiältö

Keskeltä työtilaa löydät aineistot eli oppimateriaalit sekä aktiviteetit kuten tehtävien palautuslaatikot. Keskeltä löytyviä laatikoita kutsutaan osioiksi tai aiheiksi. Keskisarakkeessa ylimpänä saatat löytää edistymisen seurantaa kuvaavan palkin, joka kertoo sinulle miten paljon olet kurssista suorittanut.

keskus

Oikeasta sivupalkissa löytyvät lohkot. Lohkoissa on lisätty tarkempi kuvaus edistymisen seurannastasi. Lisäksi oikealla puolella voi olla opettajan lisäämiä kurssikohtaisia lohkoja. Oikean sivupalkin saat näkyville painamalla nuoli-painiketta. 

edistymsen seuranta


Ylälaidasta löydät tehtävien Arvioinnit.

Arvioinnit

Poistuminen kurssialueelta

Jos opiskelija voi poistaa itsensä kurssilta, näet hammasrattaan alasvetolistassa linkin Poista minut kurssilta. Huomioi, ettet poistu työtilasta ennen kuin olet saanut arvosanan opinnoista.


8.1. Edistymisen seuranta

Työtilassa voi olla käytössä edistymien seuranta. Edistymisen seurannan avulla opiskelijat voivat visuaalisesti seurata omaa edistymistään. Edistymisen seuranta on aina työtilakohtainen.

Edistymisen seuranta on yleensä sijoitettuna oikeaan palkkiin, jolloin näkymä on tämänkaltainen:

edistyminen

9. Materiaalit työtilassa

Opettaja voi lisätä Moodle-alueelle erilaisia aineistoja kuten

 • Moodlessa olevia helposti päivitettäviä sivuja
 • kansioita ja tiedostoja ja
 • nettilinkkejä.

Lähteet: Aineistot Moodle.org

Löydät alla listattuna yleisimpiä aineistotyyppejä.


Sivu

Opettaja voi tuottaa sisältö suoraan Moodlessa luettavaksi. Tämä on nopeasti saatavilla olevaa sisältöä, jonka käsittelyyn ei tarvita erillisiä ohjelmia.

Tunnistat sivun    sivu   tästä kuvakkeesta

Tiedostot

Opettaja voi tuoda tiedostoja Moodleen. Opiskelijat voivat tuoda tiedostoja Moodleen esimerkiksi tehtävänpalautuslaatikoihin. Tiedostot vaativat yleensä erillisen ohjelman niiden avaamiseksi ja ne ladataan omalle laitteelle.

Eri tyyppisiä tiedostoja voivat olla esimerkiksi pdf- ja word-tiedostot. Tiedostot tällaisesta   tiedosto  kuvakkeesta.

Kirja

Kirja on monisivuinen materiaali, johon opettaja tuottaa materiaalin. Olet juuri parhaillaan selaamassa Moodlen kirjaa.

Kirja mahdollistaa laajojen aineistokokonaisuuksien jäsentämisen lukuihin ja alilukuihin. Kirja voi sisältää tekstin lisäksi multimediatiedostoja, ja se on hyödyllinen sellaisten pitkien ohjeiden ja muun materiaalin esittämiseen, joka voidaan jakaa osiin. 

Kirjan tunnistat  kirja   kirja kuvakkeesta.


Verkko-osoite (linkki)

Verkko-osoite eli linkki on opettajan lisäämä linkki jollekin toiselle sivustolle tai sivulle.

Verkko-osoitteen eli linkin tunnistat   verkko-osoite   verkko-osoite kuvakkeesta.


Kansio

Opettaja voi tuoda useamman tiedoston kansioon. Tiedostot vaativat yleensä erillisen ohjelman niiden avaamiseksi ja ne ladataan omalle laitteelle. 

Kansion tunnistat   kansio    kansio kuvakkeesta.

H5P

Opettaja voi luoda kurssille materiaalia H5P työkalun avulla. H5P:lla tehty materiaali voi aineistotyyppinen materiaali tai tehtävä tyyppinen materiaali.

Materiaali voi olla upotettuna tai löytyä klikkaamalla H5P kuvaketta. Kuvake on   h5p   tämän näköinen.

Muut aineisotyypit

Muihin aineistotyyppeihin voit tustua Moodle.org sivustolla.

10. Tehtävän palauttaminen

Tehtävä-aktiviteetti on Moodlen käytetyimpiä toimintoja. Sillä opettaja tyypillisesti kerää opiskelijoiden tehtävät ja arvioi ne.

Opiskelija - tai opiskelijaryhmä - voi palauttaa tehtävän tiedostona ja/tai verkkotekstinä, jolloin opiskelija tuottaa vastauksensa suoraan Moodleen. Tehtävä palautetaan opettajalle, joten muut opiskelijat eivät näe palautuksia.

Tehtävässä on myös kommentti-työkalu, jonka avulla opiskelija voi antaa lisätietoja palauttamastaan tehtävästä. Tehtävä-aktiviteettia voi käyttää myös etä-/kotitenteissä, joissa palautetaan tiedosto tai esim. esseetyyppinen vastaus. 

Lähteet: Moodle.org tehtävä-aktiviteetti.

Tunnistat tehtävä-aktiviteetin   tehtävä   tästä kuvakkeesta.

Tehtävän palautus tapahtuu seuraavasti:

Avaa tehtävän palautuslaatikko ja valitse tehtävänpalautuslaatikosta Lisää palautus / Muokkaa palautustani -painiketta. 

palautus

Valitse Lisää...  -painike ja hae tiedosto omalta laitteeltasi. Voit myös raahata tiedoston tietokoneeltasi alueelle.

palautus


Valitse seuraavaksi Lataa tiedosto ja hae tiedosto koneeltasi Choose File napilla. Kun olet hakenut tiedoston, muista painaa ensi Lataa tämä tiedosto ja tämän jälkeen vielä lopuksi Tallenna muutokset -painiketta. 

Tiedoston lisääminen vaihe 2


Nyt tiedosto on palautettu. Sinulla voi olla mahdollista muokata palautustasi valitsemalla Muokkaa palautustani ja hakemalla uusi tiedosto väärän tiedoston tilalle.

10.1. Turnitin

Turnitin on plagiaatintunnistusjärjestelmä, jonka opettaja voi aktivoida käyttöön tehtävänpalautuslaatikkoon. 

Turnitin on tehokas työväline tiedontuottajalle itselleen, kun hän voi varmistaa, ettei kopiointivirheitä jää lopulliseen tuotokseen! Kun opiskelija palauttaa opinnäytteen tai oppimistehtävän, niin hän saa nähtäväkseen alkuperäisyyraportin. Mikäli raportti osoittaa, että työssä virheitä, niin hän voi heti korjata ne ja palauttaa työn uudelleen

Lähde: Ilona IT

11. Keskustelualue

Keskustelualueet ovat suosittuja aktiviteetteja vuorovaikutukseen perustuvilla verkkokursseilla. Keskustelualueet ovat oletusarvoisesti julkisia kaikille kurssilaisille. Keskustelua voidaan käydä koko ryhmän laajuisesti tai pienryhmissä.

Lähteet: Moodle.org keskustelualue-aktiviteetti

Tunnistat keskustelualueen    keskustelu   tästä kuvakkeesta.

Keskustelualueen käyttö:

Avaa keskustelualue ja klikkaa Lisää uusi keskustelu painiketta keskustelualueella ja kirjoita viestisi. Paina lopuksi Lisää viesti -painiketta. Mikäli haluat lisätä liitetiedoston, valitse Lisäasetukset ja liitteet. 

keskustelun lisäys


Nyt sinä ja muut näkevät keskustelualueella olevan viestisi.

viesti keskustelussa

Mikäli vastaat keskusteluun, avaa ensin keskustelun aihe ja valitse viestin perään Vastaa. Voit myös muokata omaa viestiäsi Muokkaa painikkeella 30 min ajan viestin lähettämisen jälkeen.

Viestiin vastaus

12. Moodle tentti

Tentit ovat opettajan luomia tenttejä, jotka tehdään Moodlessa. Tentissä voi olla mm. monivalintakysymyksia, yhdistämistehtäviä ja esseekysymyksiä. Tenteissä voi olla aikaraja tentin tekemiselle. Tentti voi olla ns. virallinen tentti tai opetukseen liittyvä harjoitustehtävä.

Tunnistat tentin   tentti    tästä kuvakkeesta.

Tentin tekeminen

Avaa tentti ja aloita tentti painamalla Tee tentti -painiketta.

tee tentti

Vastaa kysymyksiin. Seuraavan kysymykseen pääset Seuraava sivu -painikkeella. Voit siirtyä kysymyksien välillä myös Tentin navigaation avulla, joka löytyy oikeasta reunasta. Näet myös mahdollisesti jäljellä olevan ajan, mikäli tentissä on suoritusaika.

tenttinäkymä

Paina lopuksi Lopeta tentti -painiketta. Muista palauttaa tentti ennen kuin suoritusaikasi päättyy. Voit vielä tässä vaiheessa palata takaisin tentin pariin (Palaa suoritukseen) tai lopettaa painamalla Palauta kaikki ja lopeta -painiketta.

Voit vielä tässä vaiheessa palata takaisin tentin pariin (Palaa suoritukseen) tai lopettaa painamalla Palauta kaikki ja lopeta -painiketta.

tentti lopeta


Sinulta varmistetaan vielä kerran, että haluathan varmasti lopettaa tentin. Näet myös mikäli, etä ole vastannut kaikkiin kysymyksiin.

tentin lopetus


Tämän jälkeen näet kuinka suoriuduit tentistä. 

12.1. Yleisiä tenttiohjeita

1) Tenttiaika on opettajan määrittämä aika, joka ilmoitetaan opiskelijalle.

2) Tenttiaika alkaa, kun klikkaat Tee tentti nyt -painiketta. Tenttiaika ei ala kulumaan, kun kirjaudut tenttilinkistä, vaan vasta, kun olet vahvistanut Aloita tentti -painiketta.

3) Kun tentti on alkanut, vasemmassa ylälaidassa löytyy navigointi mahdollisuus eri kysymysten välillä. Mikäli tenttiin on asetettu aikaraja, näkyy jäljellä oleva aika aina myös vasemmassa ylälaidassa navigaatiossa

4) Tenttiä suorittaessasi muista tehdä välillä välitallennuksia klikkaamalla alareunassa olevaa Seuraava -painiketta. Välitallennuksia kannattaa tehdä ahkerasti, koska mikäli nettiyhteys katkeaa, kaikki tallentamaton tieto.

5) Mikäli tentissä on useampi sivu voit liikkua kysymysten välillä aiemmin mainitusta navigaatiopalkista. Pääset seuraavalle sivulle klikkaamallaseuraava-painiketta jolloin sen hetkiset vastaukset tallentuvat. Jotallentuneet tenttikysymykset näkyvät harmaalla tässä tentin navigaatio-ruudussa. Kun painat viimeisen sivun seuraava - painiketta, pääset Tenttisuorituksen yhteenveto-sivulle,josta näet tallennetut vastaukset sekä myös jäljellä olevan ajan.

6) Kun olet tehnyt tentin loppuun, klikkaa viimeisellä sivuilla olevaa Palauta kaikki ja lopeta -painiketta, jolloin tentti sulkeutuu osaltasi.

7) Kun olet tehnyt tentin loppuun klikkaa Palauta kaikki ja lopeta -painiketta. Tällöin tenttisi päättyy. Muista, että Palauta kaikki ja lopeta -painiketta täytyy painaa ennen tenttiajan päättymistä!

8) HUOM! Ennen kuin aloitat tentin suorittamisen, on hyvä kirjautua ulos Moodlesta, jos olet jo ollut pidemmän aikaa Moodlessa ennen tentin suorittamista.  Käyttäjillä on maksimiaika kirjautumiselle. Tällöin ei tule kirjautumisen aikakatkaisua kesken Moodletentin. Mikäli kirjautumisen aikakatkaisu tulee, häviävät vastauksesi. Aikakatkaisusta ei tule mitään varoitusta.

9) Älä käytä tentissä erikoismerkkejä yms (<, >, =), koska kyseessä on web-pohjainen tentti, joten järjestelmä saattaa luulla, että teet linkkiä html-kielellä ja erikoismerkin jälkeenvastauksen tallentaminen ei onnistu.

10) Tallenna aina, varsinkin esseevastaukset, erilliseen tiedostoon talteen omalle koneelle jolloin kysymykset ovat varmasti tallessa, jos tallennusvaiheessa tulee ongelmia.


13. Muut tehtäväaktiviteetit

Moodlen työtilassa voi olla käytössä tehtävän palautuksen, tentin ja keskustelualueen lisäksi myös muita aktiviteetteja. 

H5P

Opettaja voi luoda kurssille materiaalia H5P työkalun avulla. H5P:lla tehty materiaali voi aineistotyyppinen materiaali tai tehtävä tyyppinen materiaali.

Materiaali voi olla upotettuna tai löytyä klikkaamalla H5P kuvaketta. Kuvake on   h5p   tämän näköinen.

Muut aktiviteettityypit

Tutustu muihin aktiviteettityyppeihin Moodle.org sivustolla.

14. Ongelmatilanteet

Kirjautuminen Moodleen ei onnistu


KAO:n tai Kajaanin lukio opiskelija:

Tarkista ensin syötätkö käyttäjätunnuksen oikeassa muodossa kirjautumisvaiheessa (kts. oppaan kohta Kirjautuminen). Tarkista myös pääsetkö kirjautumaan esimerkiksi Wilmaan. Mikäli kirjautuminen onnistuu muualle kuin Moodlen, ota yhteyttä KamIT Helpdeskiin. Muussa tapauksessa salasanasi on voinut vanhentua ja sinun tulee vaihtaa se.

KAO tai Kajaanin lukion opiskelijoiden salasanan vaihto: Vaihda salasana tämän sivun ohjeiden mukaan.


Muut käyttäjät:

Katso ensin kohta Kirjautuminen muut käyttäjät ja varmista, että syötät tunnuksesi oikeassa muodossa. Mikäli tunnus on oikein, kokeile vaihtaa salasanasi tästä. Mikäli ongelmia kirjautumisessa ilmenee edelleen, ota yhteys KamIT Helpdeskiin, https://helpdesk.kamit.fi.

Moodlen työtilaan kirjautuminen ei onnistu

Varmista, että syötät oikean kurssiavaimen oikeassa muodossa: kirjainkoolla on merkitystä! Mikäli kirjautuminen ei onnistu easy enrollmentin avulla, toimi seuraavasti: Kirjoita työtilan nimi Etsi kursseja kenttään sivun oikeaan laitaan ja paina Hae -painiketta. 

kurssiavain perinteinen

Valitaan seuraavaksi listalta oikea kurssi ja paina Avaa 

kurssihaku

Syötetään kurssiavain, jonka opettaja on antanut ja painetaan Lisää minut kurssialueelle -painiketta.

kurssiavain3

Jos tämäkään tapa ei onnistu, ota yhteys opettajaan.

Materiaali ei avaudu työtilassa. 

Ota yhteys opettajaan: opettaja vastaa työtilan sisällöllisistä asioista.

Aktiviteetti (tehtävä, tentti) ei avaudu.

Ota yhteys opettajaan: opettaja vastaa työtilan sisällöllisistä asioista.

Kurssini ei näy työpöydällä

Kurssillaoloaikasi on voinut loppua. Kokeile ensin kirjautua kurssille uudestaan. Mikäli kirjautuminen ei onnistu ota yhteys opettajaan: opettaja vastaa työtilan sisällöllisistä asioista.

14.1. KamIT Helpdesk

yhteystiedot