12. Moodle tentti

12.1. Yleisiä tenttiohjeita

1) Tenttiaika on opettajan määrittämä aika, joka ilmoitetaan opiskelijalle.

2) Tenttiaika alkaa, kun klikkaat Tee tentti nyt -painiketta. Tenttiaika ei ala kulumaan, kun kirjaudut tenttilinkistä, vaan vasta, kun olet vahvistanut Aloita tentti -painiketta.

3) Kun tentti on alkanut, vasemmassa ylälaidassa löytyy navigointi mahdollisuus eri kysymysten välillä. Mikäli tenttiin on asetettu aikaraja, näkyy jäljellä oleva aika aina myös vasemmassa ylälaidassa navigaatiossa

4) Tenttiä suorittaessasi muista tehdä välillä välitallennuksia klikkaamalla alareunassa olevaa Seuraava -painiketta. Välitallennuksia kannattaa tehdä ahkerasti, koska mikäli nettiyhteys katkeaa, kaikki tallentamaton tieto.

5) Mikäli tentissä on useampi sivu voit liikkua kysymysten välillä aiemmin mainitusta navigaatiopalkista. Pääset seuraavalle sivulle klikkaamallaseuraava-painiketta jolloin sen hetkiset vastaukset tallentuvat. Jotallentuneet tenttikysymykset näkyvät harmaalla tässä tentin navigaatio-ruudussa. Kun painat viimeisen sivun seuraava - painiketta, pääset Tenttisuorituksen yhteenveto-sivulle,josta näet tallennetut vastaukset sekä myös jäljellä olevan ajan.

6) Kun olet tehnyt tentin loppuun, klikkaa viimeisellä sivuilla olevaa Palauta kaikki ja lopeta -painiketta, jolloin tentti sulkeutuu osaltasi.

7) Kun olet tehnyt tentin loppuun klikkaa Palauta kaikki ja lopeta -painiketta. Tällöin tenttisi päättyy. Muista, että Palauta kaikki ja lopeta -painiketta täytyy painaa ennen tenttiajan päättymistä!

8) HUOM! Ennen kuin aloitat tentin suorittamisen, on hyvä kirjautua ulos Moodlesta, jos olet jo ollut pidemmän aikaa Moodlessa ennen tentin suorittamista.  Käyttäjillä on maksimiaika kirjautumiselle. Tällöin ei tule kirjautumisen aikakatkaisua kesken Moodletentin. Mikäli kirjautumisen aikakatkaisu tulee, häviävät vastauksesi. Aikakatkaisusta ei tule mitään varoitusta.

9) Älä käytä tentissä erikoismerkkejä yms (<, >, =), koska kyseessä on web-pohjainen tentti, joten järjestelmä saattaa luulla, että teet linkkiä html-kielellä ja erikoismerkin jälkeenvastauksen tallentaminen ei onnistu.

10) Tallenna aina, varsinkin esseevastaukset, erilliseen tiedostoon talteen omalle koneelle jolloin kysymykset ovat varmasti tallessa, jos tallennusvaiheessa tulee ongelmia.